Cu privire la obligaţiile utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă, conform ORDIN nr. 88 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, la CAP. 1 DISPOZIŢII GENERALE, Art. 2, alin 2.23, instalaţiile interioare de apă reprezintă totalitatea instalaţiilor aflate în proprietatea sau în administrarea utilizatorului, amplasate după punctul de delimitare dintre reţeaua publică şi instalaţia interioară de utilizare a apei, şi care asigură transportul apei preluate din reţeaua publică la punctele de consum şi/sau la instalaţiile de utilizare.
La art. 106(1) Delimitarea dintre reţeaua publică de alimentare cu apă şi reţeaua interioară de distribuţie aparţinând utilizatorului este căminul de branşament.
3)Delimitarea dintre reţeaua publică de distribuţie şi instalaţia interioară a utilizatorului se face prin contorul de branşament, care este ultima componentă a reţelei publice de distribuţie.
În art. 229 din ORDINUL nr. 88 este prevăzut că utilizatorul este obligat:
a)să respecte clauzele contractului de furnizare/prestare încheiat cu operatorul serviciului de alimentare cu apă şi/sau de canalizare;
– Să execute lucrările de întreţinere şi reparaţii care îi revin, conform reglementărilor legale, la instalaţiile interioare de apă pe care le are în folosinţă, pentru a nu se produce pierderi de apă, sau, în cazul în care, prin funcţionarea lor necorespunzătoare, creează un pericol pentru sănătatea publică. Obligaţia se extinde şi la staţiile de hidrofoare, rezervoare, staţii de pompare interioare etc, care se află în proprietatea utilizatorului;
SC APAREGIO GORJ SA ia măsuri pentru asigurarea calităţii apei furnizată către utilizatori, prin spălări şi dezinfectări periodice ale reţelei publice şi asigurarea monitorizării de control şi de audit, însă parametri fizici ai apei potabile pot fi influenţaţi de starea instalaţiilor interioare ale utilizatorului (uzura, vechime, material).