Delegație internațională în vizită la APAREGIO GORJ

O delegație internațională, de studeni si profesori a vizitat timp de doua zile, SC Aparegio Gorj SA, pentru a cunoaste procesele tehnologice de captare si distributie apa potabila si pentru a vedea cum se desfasoara activitatea de la Stațiile de Epurare a Apelor Uzate din Targu Jiu si Curtisoara. Vizita a avut loc la inițiativa Asociatiei Edulifelong Targu Jiu si face parte din proiectul Erasmus+ KA2 “Step-stem to environmental problems”, proiect în care sunt implicate 5 țări: Romania, Turcia, Polonia, Bulgaria, și Letonia.

Echipa Aparegio Gorj SA in frunte cu directorul general al societatii, Traian Patrascoiu, si viceprimarul municipiului Targu Jiu, Aurel Popescu, a deschis oficial vizita la sediul operatorului, unde delegatia a fost informata cu privire la etapele vizitei in teren.

,,Personal sunt multumit, ca impreuna cu echipa pe care o conduc, am putut starni curiozitatea studentilor si profesorilor din tarile participante la proiect asupra domeniului nostru de activitate. Ne putem mandrii cu investiti europene de aproximativ 7 milioane de euro, la statiile de tratare a apei de la Preajba, Polata si Targu Carbunesti, asumate prin mandatarea mea la conducerea operatorului. Nu este usor, sa lucrezi cu banii altora, dar voi lupta pentru absortia a cat mai multor fonduri pentru dezvoltarea durabila a segmentului de utilitati pe raza judetului Gorj. Mulumesc Asociatiei Edulifelong Tg Jiu si autoritatilor locale pentru ca au participat la promovarea importantei apei si pastrarea unui mediu cât mai curat și sănătos. O sa sustin astfel de initiative si impreuna cu echipa Aparegio o sa promovam importanta apei in viata de zi cu zi de la captare pana la epurare”, a precizat Traian Patrascoiu, directorul general al SC Aparegio Gorj SA.

In prima zi au fost efectuate vizite de studiu pe Valea Sohodolului, Runcu, Polata, Preajba şi la Stataia de Tratare Apa Potabila Targu Jiu, unde le-a fost prezentat procesul tehnologic de tratare şi filtrare a apei potabile. Vizita a continuat, vineri, 5 aprilie a.c., la cele doua Statii de epurare a Apelor Uzate din Targu Jiu si Curtisoara. Delegatia internationala a putut afla de la specialistii nostri ce se întâmplă cu apa murdară și cum devine ea, din nou, curată și nepoluatoare înainte de a fi deversată în Jiu.