Societatea APAREGIO GORJ se implică activ, ca în fiecare an, în desfășurarea programului național săptămâna ”Școala altfel”, care este un program dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie 2016. Prin intermediul Programului Şcoala Altfel – „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, zeci de elevi s-au arătat interesați să descopere circuitul apei cu ajutorul specialiștilor din cadrul operatorului regional. Astfel, luni 18 aprilie 2016, un număr de 21 de elevi de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Târgu-Jiu au vizitat Stația de epurare a apei Bumbești-Jiu și alți 63 de școlari de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”, Târgu-Jiu au putut vedea îndeaproape Stația de epurare a apei Târgu-Jiu.
Pe tot parcursul vizitei, elevii au fost însoţiţi de cadrele didactice și specialişti ai societății Aparegio care au oferit informații amănunțite și explicate pe înțelesul lor, privind procesul tehnologic care stă la baza “drumului apei”.
Prin aceste acţiuni, societatea Aparegio Gorj speră să contribuie la conştientizarea tinerei generaţii în ceea ce priveşte rolul şi importanţa apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură.
În cadrul programului național săptămâna ”Școala altfel”, activităţile extracurriculare şi extraşcolare, au vizat și marți 19 aprilie 2016 vizite la obiectivele societății Aparegio Gorj. Astfel, în această dimineață un grup de 55 de elevi de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”, Târgu Jiu a vizitat Stația de tratare și epurare a apei de pe Dealul Târgului. Aici, angajații societății i-a condus pe elevi prin toate modulele stației și le-a explicat întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea din stație. Au vizitat decantoarele , stația de filtre, laboratorul de analize, dar și utilajele montate pe fonduri europene.
Specialiștii operatorului regional au explicat, pe înțelesul școlarilor, ce se întâmplă cu apa din momentul în care intră în stația de apă și până când este trimisă, ca apă potabilă, spre robinetele din casele lor, precum și ce se întâmplă cu apa uzată din momentul în care părăsește locuințele și până se reîntoarce în râuri.